torsdag den 26. januar 2012

Hjemmebagt Pitabrød

Jeg har bestemt at menuen i aften, skal stå på hjemmebagt Pitabrød med kebab og kylling.
Da vi var i Aarhus igår efter vores nye seng , var vi lige et tur i Metro.
Her købte vi en pose af deres lækre kebab, samt endnu en pose grillet kylling.
Det smager dejligt og er nemt lige at lave en salat, pizza, eller som vi skal have til aften hjemmebagt pitabrød.
Opskriften som jeg har brugt, er fra denne bog " Varm på brød og lun på boller" den er skrevet af Rikke Holm.
En bog jeg varmt kan anbefale.
Har købt min i Kvickly til billige penge ( 50 kr)

I får lige opskriften Her!

Pitabrød

3 dl lunkent vand.
25 gr gær
1 tsk salt
450 gr hvedemel ( hvis i ønsker dem lidt grovere, kan i udskifte de 100 gr hvedemel med 100 gr groft mel).

1) Gæren røres ud i vandet, resten af ingredienserne tilsættes.

2) Dejen æltes til den slipper kanten.

3) Hviler i 15 min

4) dejen deles i otte portioner ( de bliver ikke så store, så næsten gang vil jeg kun dele dem i fire)

5) Hver portion rulles til en bolle.

6) Når alle er rullet runde, skal de rulles flade med en kagerulle.

7) De skal være ca 2 cm i tykkelsen.

8) Herefter ligges de på en bageplade med bagepapir og hæver i en halv til en hel time.

9) Bages i en forvarmet ovn i 8 min ved 250 grader.

!0) Når de kommer ud af ovnen, minder de om en prutte pude:-)

Velbekommen...








16 kommentarer:

  1. MUMS siger jeg bare.. Du forstår også at sælge noget på den hyggelige måde:0)
    Flotte anretninger..
    Go Dag..
    KH iben

    SvarSlet
  2. Uhmmm, de ser gode ud. Har netop den anden dag besluttet, at ungerne skal have pitabrød når sønnike får besøg af dagplejen til sin 3 års fødselsdag. :-)

    Mere belejligt kan den opskrift da ikke komme.....og tror faktisk jeg vil kigge efter den bog, næste gang jeg er nede og handle. :)

    SvarSlet
  3. Nøj, hvor ser det lækkert ud..Det vil jeg også prøve en dag ;)God eftermiddag..Kh Camilla

    SvarSlet
  4. Hej Iben.

    Tak for de søde ord:-)

    Hej Hanne

    Det var da pudsigt, så må du igang, det tager ingen tid og smager noget bedre end dem man køber.
    Håber i får en dejlig dag, det så hyggeligt med de små.

    Hej Hilde M

    Tak søde...

    Hej Camilla

    Det bare og springe ud i det, det er ingen sag.

    Knus Susi

    SvarSlet
  5. mmm.. overvejer om vi skal have pitabrød i stedet for tortillawraps i aften..
    Tak for inspirationen =)

    SvarSlet
  6. Så koselig blogg du har,
    den vil jeg følge :)
    Jeg har vært her inne før, men nå blitt medlem igjen...

    Ønsker deg en god helg!

    SvarSlet
  7. Takk, for kommentar tilbake...
    Hmmm, ja, jeg fant dette designet på en side og vil ha det mønsteret på både venstre og høyre side, ikke bare på venstre. Jeg klarer ikke få det til, er ikke god på dette...
    Hmm, kanskje noen kunne fått påloggings informasjon og gjort dette for meg? :-)
    Telleren skal jeg prøve å legge inn fra din side, tusen takk.


    :)

    SvarSlet
  8. Åh, de så nydelige ut! Takk for at du deler oppskriften:)

    Ha en fin kveld! ;)

    SvarSlet
  9. Hej Monica

    Du kan jo selv bruge lige det billede du har lyst til, som baggrund.
    Bare det har den rette størrelse.
    Håber du finder ud af det.

    Knus Susi

    SvarSlet
  10. Hej Pink Lady

    Det var så lidt.

    Jeg har lige taget en portion mere ud af ovnen, denne gang lavede jeg dem dobbelt så store.
    Så nu kan man vist kun spise en enkelt.
    Men dem i alm. størrelse er perfekt til de kære børn.

    Knus Susi

    SvarSlet
  11. Hei på deg=) så deilig det så ut! men så tøff den rosa kvernen er!
    Ha en fin kveld!
    klem fra Yvonne.

    SvarSlet
  12. Heia Susi;) såååå mye fint på bloggen din-elsker pasteller og all Green gaten din! Så ut som nydelige brød du har bakt-nam nam! Ønsker deg en fin kveld-klem fra Vera

    SvarSlet
  13. Hej Talentina

    Tak skal du have.
    Kværnen er en gammel en , som min mand har sprøjtmalet pink.
    En nem og billige måde, at få en anderledes peberkværn på.

    Hej Vera.

    Tak for dine altid søde kommentarer.
    Ønsker også dig og dine en dejlig aften

    Knus Susi

    SvarSlet
  14. De ser proffe ud! Jeg lavede pulled pork igår og det ville da være perfekt at putte resterne i sådan en luftig fætter der sammen med sprøde grøntsager! tak for ideen

    SvarSlet
  15. Mums!...lækker opskrift. Der er ikke noget som hjemmebagt. Tusind tak for tippet, måske man skulle kikke efter den bog. Lækre billeder... Knus og god weekend til dig ;-)

    SvarSlet

Tak fordi du kiggede forbi.

Ha´en fortsat dejlig dag ...

Knus Susi

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.