Så blev brødene færdige.
Fik bare sådan lyst til at bage i det kedelig vejr.
Så det blev til to store dejlige youghurtbrød fra Den Store Bagebog 2.
Dejlig nem opskrift og brødet holder sig frisk i flere dage.
Så nu vil jeg lige lave en kop varm kakao med flødeskum, til mine unger kommer hjem fra fodbold.
Så blir de så glade...
Jeg giver jer lige opskriften.
Til 2 stk. Yougurthbrød skal du bruge.
12 dl yougurth naturel.
(Som du luner til den er håndvarm.)
100 gram gær.
(Som du opløser i den håndvarme yougurth.)
100 gram blødt smør.
(Som du også tilsætter i den håndvarme yougurth.)
500 gram sigtemel.
4 tsk. sukker.
4 tsk salt.
(Som du tilsætter, efter du har tilsat sigtemelet.)
Det gør at dejen hæver bedre)
Ca: 1,5 kg hvedemel.
Som du tilsætter lidt af gangen, indtil du har en blød, men ikke alt for klistret dej.
Dejen hæver lunt og tildækket til dobbelt størrelse ca. 25 min.
Så deles dejen i to og æltes godt igennem, inden den formes og lægges på en bageplade med bagepapir.
Hæver yderligere i 25 min.
Til sidst snittes brødene på tværs, pensles med et sammen pisket æg og drysses med sesam, eller hvad du kan lide.
Bages i ca. 35 min på nederste rille på 220 grader ved alm. ovn ( varmluftoven 200 grader)
Sæt brødene til afkøling på en bagerist.
Fik bare sådan lyst til at bage i det kedelig vejr.
Så det blev til to store dejlige youghurtbrød fra Den Store Bagebog 2.
Dejlig nem opskrift og brødet holder sig frisk i flere dage.
Så nu vil jeg lige lave en kop varm kakao med flødeskum, til mine unger kommer hjem fra fodbold.
Så blir de så glade...
Jeg giver jer lige opskriften.
Til 2 stk. Yougurthbrød skal du bruge.
12 dl yougurth naturel.
(Som du luner til den er håndvarm.)
100 gram gær.
(Som du opløser i den håndvarme yougurth.)
100 gram blødt smør.
(Som du også tilsætter i den håndvarme yougurth.)
500 gram sigtemel.
4 tsk. sukker.
4 tsk salt.
(Som du tilsætter, efter du har tilsat sigtemelet.)
Det gør at dejen hæver bedre)
Ca: 1,5 kg hvedemel.
Som du tilsætter lidt af gangen, indtil du har en blød, men ikke alt for klistret dej.
Dejen hæver lunt og tildækket til dobbelt størrelse ca. 25 min.
Så deles dejen i to og æltes godt igennem, inden den formes og lægges på en bageplade med bagepapir.
Hæver yderligere i 25 min.
Til sidst snittes brødene på tværs, pensles med et sammen pisket æg og drysses med sesam, eller hvad du kan lide.
Bages i ca. 35 min på nederste rille på 220 grader ved alm. ovn ( varmluftoven 200 grader)
Sæt brødene til afkøling på en bagerist.
Hej Susi
SvarSletTak for din søde kommentar. Ja - det var en fantastisk tur, faktisk en arbejdstur, hvor der var lidt ekstra tid. På den måde er turen jo betalt og det er en af de frynsegoder jeg virkelig nyder.
Hvor bliver jeg dog lækkersulten af at læse din blog. Du er god til at få bagt. Det må din familie da nyde.
Knus MARIANNE
Mmmmmmmmmmmmm Susi...ser lækkert ud..:-)
SvarSletJeg fik youghurt boller til frokost, som min datter havde bagt igår.
Men de var lige gode idag:)
Vil give hende din opskrift, så kan hun prøve den næste gang..:-)
God Søndag fra Lisbeth
Det ser bare lækkert ud - tak for opskrift, den vil jeg prøve:) Knus; Heidi
SvarSletHei hei
SvarSletBrødet ser veldig godt ut. Jeg burde prøve å lage youghurt brød en dag. Har hørt at det er så saftig og godt.
Ha en fin dag
Klem Tove
Lækker opskrift!
SvarSletJeg brugte hvid hvedemel i stedet for sigtemel og lavede dejen til boller. De fineste og blødeste boller længe set. :)