onsdag den 22. september 2010

Klatkager som i gamle dage.

Igår lavede min svigerdatter Annette risengrød hjemme hos os.
Det er en af hendes livretter.
Og idag stod valget mellem risalamande eller klatkager Det blev til klatkager, som jeg husker min gamle svigermor tit lavede.
De blev super gode med lidt ahornsirup og kanel på uhmmm....
I får lige opskriften her.

Til 500 gram færdigt risengrød skal der tilsættes:

60 gram. hvedemel.
2 spsk sukker.
2 tsk vannillie sukker.
2 æg.
Det hele blandes i risengrøden og stilles i køleskabet en halv times tid.
Klat kagerne steges i 5-8 min på den ene side og 3 min på den anden side.
Velbekommen...


9 kommentarer:

  1. Nam så deilig, den oppskriften skal jeg prøve meg på! ÅÅÅser du har lyseblå Dualit brødrister. Er på jakt etter den. Sliter med å finne den i blå, og nå har de sluttet å produsere den designen. Må vel ty til nettkjøp:)

    Ha en deilig kveld!

    SvarSlet
  2. Hej Susi,
    så er din bogmuffin klar. Jeg har sendt dig en mail og lagt et billede af den på min blog :)

    Klem fra
    mette, der er SÅ misundelig over alle dine fine greengate-sager...

    SvarSlet
  3. Sånne pleier jeg også å lage, men vi spiser dem med sukker eller syltetøy på :-D Vi har risengrynsgrøt hver lørdag, og jeg må alltid lage ekstra mye slik at det blir rester ;-)

    Ha en trivelig kveld og klem fra Siv

    SvarSlet
  4. Muuums vad gott det ser ut..:)..Önskar dig en skön kväll..Kram/Annelie

    SvarSlet
  5. Uhmm...klatkager...det lavede jeg ofte da ungerne var mindre og vi havde risengrød i overskud... :o)

    SvarSlet
  6. Uhm, lækkert. Har tit tænkt på at jeg skulle prøve at lave klatkager, kan nemlig ikke mindes at jeg nogensinde har smagt det.
    Men har en forestilling om at det smager lækkert. Er der ikke også nogle der spiser syltetøj og sukker dertil, som var det pandekager?
    Knus

    SvarSlet
  7. ÅHHH Klatkager! Ja - dem kan jeg huske fra min mormor.Jeg fik dem kolde og med sukker på. De var lækre. Har faktisk ofte tænkt på dem, men aldrig nået til at lede efter en opskrift. Men jeg vil da afprøve din - og se om det opfrisker minder fra svundne tider :o) TAK!
    KH Lotte :-)

    SvarSlet
  8. Takk for mattips, det må jeg prøve.

    Ønsker deg en fortsatt fin kveld!

    Hilsen fra Mimmi-Leone

    SvarSlet
  9. Hej du rara!
    Vill säga stort ♥ tack för att du länkar till mig.

    Underbar blogg du har!

    Kram :)
    /Pernilla

    SvarSlet

Tak fordi du kiggede forbi.

Ha´en fortsat dejlig dag ...

Knus Susi

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.