tirsdag den 30. august 2011

Hjemmebagt Franskbrød.

Uhm... har lige siddet og hygget med min store søn og nydt det hjemmebagte Franskbrød.
Som jeg lige fik bagt her til morgen.
Jeg har igen bagt den i Tupperware´s Ultra Pro og det blev så sprødt og lækkert.
Er faktisk blevet helt afhængig af at bage brødet på den måde.
Det er meget nemmere og hurtigere.
Opskriften jeg har brugt får i lige her!!

Franskbrød ( 2 stk)

50 gr margarine.
50 gr gær
6 dl mælk
2 tak salt
2 tsk sukker
2 dl havregryn.
Ca. 800 gr mel.

Smelt margarinen ved svagt blus.
Hæld mælken i det smeltet margarine og varm det op til det er lunkent ca 37 grader.
Hæld det i en skål.
Udrør gæren heri og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen godt sammen og lad den hæve til dobbelt størrelse tildækket i ca 30 min.
Varm ovnen op sammen med Gryden/ stegesoen eller Ultra Pro én på 250 grader.
Når dejen har hævet færdig, ælter du den godt igennem.
Hælder lidt mel i bunden af formen og lægger dejen heri, pensles med vand og drysses med lidt havregryn.
Bages ved 250 grader i 30 min på nederste rist.
Så tages låget af og brødet bages videre i 10-15 min ( skrue lidt ned for varmen, så brødet ikke bliver sort)
Tag brødet ud af formen og lad brødet hvile i yderligere 10-15 min på køkkenbordet.
Så er det klar til at servere...





9 kommentarer:

  1. danke für das leckere rezept!!! ihr brötchen sieht soooo appetitlich aus!!! liebe grüße, angie

    SvarSlet
  2. Mmmmmmmm, hvor ser det godt ud! Jeg bliver helt sulten :-)

    SvarSlet
  3. ahj det ser lækker ud bliver helt sulten , tillykke med blogsiden hvor er du skrap den ser rigtig godt ud,knus Maj-Britt

    SvarSlet
  4. Det ser rigtig lækkert ud, og det bliver bare så sprød når man bager i gryde, jeg kender ikke den gryde du bruger, men den skal da lige tjekkes ud, tak for tippet :)

    SvarSlet
  5. Det brød ser lækkert ud, må vist lige afprøve den opskrift en dag! I øvrigt et super flot nyt design du har lavet - kunne godt selv bruge et kursus i at lave en flot header, for det driller mig lidt. Knus fra Anne

    SvarSlet
  6. Hej Anne.

    Jeg er ikke selv så god til det med headeren.
    Men jeg prøver mig frem hverdag.
    Så hvis jeg finder en løsning, skal jeg nok hjælpe dig.
    Har du prøvet i PhotoScape.
    Der er helt vildt mange muligheder.
    Er helt vild med at udforske det, lærer noget nyt hver dag:-)
    Du kan roligt bage brødet det er super godt og meget sprødt:-))

    Knus Susi

    SvarSlet
  7. Det ser bare lækkert ud. Tak for opskriften.

    Jeg har lige bagt din Squash-kage, til klassen imorgen. Håber den smager lige så godt som sidst.

    Kh. Lis

    SvarSlet
  8. Hej Susi,

    Nej har ikke prøvet PhotoScape - tror jeg vil tjekke det en af dagene.

    Knus fra
    Anne

    SvarSlet
  9. Hvor ser det lækkert ud. Tak for opskriften :)

    SvarSlet

Tak fordi du kiggede forbi.

Ha´en fortsat dejlig dag ...

Knus Susi