Forleden dag fik jeg en masse squash af min svigermor.
Så jeg fik lyst til at bage en squash kage med lækkert creme.
Havde faktisk aldrig bagt sådan en kage før.
Men den blev super god...
Og cremen bestemte Line skulle være lyserød.
Ungerne ville ikke have nødder på glasuren, så det blev krymmel.
Den blev så flot i den farve.
I får lige opskriften hvis i skulle blive fristet.
500 gr ( ca 2 stk) reven squash
3 æg
½ dl solsikkeolie ( eller smagsneutral olie ellersmeltet smør)
1 usprøjtet citron ( fint revet skal af hel citron + saft af den halve)
100 gr hasselnødder
200 gr sukker
400 gr hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk kanel
2 tsk vaniljesukker.
Vask og riv squashen groft.
Bland æg og olie.
Riv skallen af citronen, halver den og pres den ene halvdel.
Rør skal og saft i dejen.
Hak nødderne groft og rør dem i dejen.
Bland sukker, mel ,bagepulver, natron, kanel og vaniljesukker.
Sigt melblandingen i dejen og vend rundt, til dejen er samlet.
Bred dejen ud i et ildfast fad, som du har smurt med lidt olie og drysset med mel og bag kagen ved 175 grader i ca 40-50 minutter.
Smørcreme.
200 gr flødeost
3½ dl flormelis
120 gr smør
2 tsk vanilje
Evt. lidt farve.
Som piskes godt sammen.
Smøres på kagen, når den er helt afkølet.
Så jeg fik lyst til at bage en squash kage med lækkert creme.
Havde faktisk aldrig bagt sådan en kage før.
Men den blev super god...
Og cremen bestemte Line skulle være lyserød.
Ungerne ville ikke have nødder på glasuren, så det blev krymmel.
Den blev så flot i den farve.
I får lige opskriften hvis i skulle blive fristet.
500 gr ( ca 2 stk) reven squash
3 æg
½ dl solsikkeolie ( eller smagsneutral olie ellersmeltet smør)
1 usprøjtet citron ( fint revet skal af hel citron + saft af den halve)
100 gr hasselnødder
200 gr sukker
400 gr hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 tsk kanel
2 tsk vaniljesukker.
Vask og riv squashen groft.
Bland æg og olie.
Riv skallen af citronen, halver den og pres den ene halvdel.
Rør skal og saft i dejen.
Hak nødderne groft og rør dem i dejen.
Bland sukker, mel ,bagepulver, natron, kanel og vaniljesukker.
Sigt melblandingen i dejen og vend rundt, til dejen er samlet.
Bred dejen ud i et ildfast fad, som du har smurt med lidt olie og drysset med mel og bag kagen ved 175 grader i ca 40-50 minutter.
Smørcreme.
200 gr flødeost
3½ dl flormelis
120 gr smør
2 tsk vanilje
Evt. lidt farve.
Som piskes godt sammen.
Smøres på kagen, når den er helt afkølet.
uhmmmm ser lækker ud . er vild med den lyserøde creme. er den fedt fattig siger du?????????????
SvarSlethyggelige sommer hilsner fra Maj-Britt
Nu skriver du godt nok ildfast fad, passer kagen i størrelsen til en bradepande eller? Og hold da helt op hvor ser den bare lækker ud.
SvarSletMmh, den ser lækker ud!! :)
SvarSletLækker kage, jeg går i køkkenet nu, skal lige bage en kage :) Tak fordi du delte med os.
SvarSletKh. Lis
Jeg har også denne bog...... har dog aldrig prøvet squash kagen...... det har jeg lyst til nu!
SvarSletRigtig god lørdag!
Hej Karin.
SvarSletJeg lavede dobbelt portion, så passer det til en stor bradpande, (den der hører med din ovn).
Knus Susi
Så måtte jeg lige i køkkenet og bage:-) Vi er ved at drukne i squash:-)
SvarSletHej Maj-Britt.
SvarSletNej! den er vist ikke så fedt fattig med den creme.
Så skal du undvære cremen, så er det ik´ så galt. hi hi ...men det ville ikke være det samme.
Knus Susi
Wauh, hvor ser den kage lækker ud. Har selv bogen, men har aldig bagt denne kage.
SvarSletHeller ikke sikket den ser lige så lækker ud i bogen :-))Tror jeg vil prøve at bage den, men vil skifte hvedemelen ud med hvidt hvedemel. Har også bagt muffins med hvidt hvedemel, og har gode erfaringer...
Knus Anette