Så fik jeg også lige gang i de brændte mandler, som er blevet en fast tradition her i hjemmet.
Men denne gang prøvede jeg lige at gøre noget, som jeg ikke plejer.
Det blev de sandlig ikke ringere af. ( de bliver mere knasende og sprøde).
Jeg satte dem lige i ovnen i 10 min på 200 grader.
Rørte lidt rundt i dem engang imellem.
Ellers gjorde jeg, som jeg plejer.
Opskriften får i her!
Brændte Mandler!
250 gr mandler ( som jeg lige luner i ovnen ved 200 grader i 10 min)
½ dl vand
125 gr sukker
1 tsk vaniljesukker ( gerne hjemmelavet, se indlægget igår)
1) De varme mandler skylles i koldt vand og drypper af i en si.
2) Kom sukker, vaniljesukker, vand og mandlerne på en pande og varm op,
imens du rører med en spartel,
til det bliver tørt og brusende.
3) Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og skil dem hurtigt ad.
4) På den måde bliver mandlerne matte, hvis du vil have dem blanke,
skal du skrue ned for varmen,
til det hele bliver flydende igen, imens du konstant rører i dem.
Også her skal de skilles ad, imens de er varme.
Det er flot med blanke mandler,
men det kan være svært at styre processen,
og det kan ende med de bliver mere "brændte" end godt er.
Jeg laver dem altid matte, så er der mere knas i dem...
God fornøjelse Husk!! at lave rigeligt, de forsvinder som regel hurtigt:-)
Men denne gang prøvede jeg lige at gøre noget, som jeg ikke plejer.
Det blev de sandlig ikke ringere af. ( de bliver mere knasende og sprøde).
Jeg satte dem lige i ovnen i 10 min på 200 grader.
Rørte lidt rundt i dem engang imellem.
Ellers gjorde jeg, som jeg plejer.
Opskriften får i her!
Brændte Mandler!
250 gr mandler ( som jeg lige luner i ovnen ved 200 grader i 10 min)
½ dl vand
125 gr sukker
1 tsk vaniljesukker ( gerne hjemmelavet, se indlægget igår)
1) De varme mandler skylles i koldt vand og drypper af i en si.
2) Kom sukker, vaniljesukker, vand og mandlerne på en pande og varm op,
imens du rører med en spartel,
til det bliver tørt og brusende.
3) Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og skil dem hurtigt ad.
4) På den måde bliver mandlerne matte, hvis du vil have dem blanke,
skal du skrue ned for varmen,
til det hele bliver flydende igen, imens du konstant rører i dem.
Også her skal de skilles ad, imens de er varme.
Det er flot med blanke mandler,
men det kan være svært at styre processen,
og det kan ende med de bliver mere "brændte" end godt er.
Jeg laver dem altid matte, så er der mere knas i dem...
God fornøjelse Husk!! at lave rigeligt, de forsvinder som regel hurtigt:-)
Må gerne printes ud... |
Mums så godt ... Knus Karina
SvarSletSå gode de ser ut Susi :)
SvarSletOg så fine bilder du har tatt av dem.
Ååååå hvor jeg fikk lyst til å smake på dem.
Ønsker deg en fin søndag.
Klem fra Tine
Uhmmm det ser godt ud ;0)
SvarSleteinen schönen 4. advent!!! liebe grüße, angie
SvarSletSå fik du lige tænderne til at løbe i vand her, de ser lækre ud hjemmelavede!
SvarSletGod søndag, kram
Helle
lækkersulten nu ? Ja da ;O)
SvarSletMmmmm - en av mine favoritter :-)
SvarSletMUMS!...lækkert, men det har aldrig sådan helt lykkes for mig at lave disse skønne skabninger, så jeg køber dem på gaden ;-D
SvarSletEn dejlig aften til jer KNUS
Hej Tøser.
SvarSletTak for de søde hilsner.
I må altså prøve at lave dem, det er faktisk nemt, når først man er igang.
Sidste år lavede jeg også hasselnødder med kanel på.
De er også super lækre.
Ha´en fortsat dejlig aften.
Knus Susi
Uhm de ser lækre ud, tak for opskriften... elsker brændte mandler.
SvarSletGod advents aften til dig og dine.
Mums de ser gode ud, uhhmmmmm
SvarSletDe ser gode ud - matte eller blanke er hip som hap for mig, bare de smager af jul :)
SvarSletMmh, sieht das lecker aus!
SvarSletThis little present-box is so cute...
Have a nice week,
Veridiana