De sidste par dage har jeg hygget mig med at lave sukkerblomster.
Det har været rigtig hyggeligt:-)
Og sikke mange man kan få for ingen penge.
Syntes selv de blev okay, så nu mangler jeg bare at lave muffins.
Det er muffins i gips, som bare skal stå til pynt.
Kenneth fyldte formene med gips igår aftes, så nu skal de lige have lov til at tørrer rigtig godt, inden de skal pyntes.
( gerne indtil weekenden, så er jeg sikker på de er helt tørrer)
Så skal jeg nok vise resultatet.
Men hvor er det dejligt, at have alle de søde blomster på lager, så er det jo ingen sag at pynte kagerne.
Og mon ikke! der er et par veninder, der skal have en pose blandet blomster...
Hvis i skulle have lyst til at lave jeres egne sukkerblomster, får i lige opskriften Her:
Cirka 250 gr flormelis
cirka ½ pasteuriserede æggehvide
1 tsk eddike eller citronsaft
1 tsk glukose ( giver glasuren større smidighed)
pastafarve eller frugtfarve.
Kom flormelis i en skål.
Kom æggehvide og eddike/ citronsaft i og rør med en gaffel.
Tilsæt Glukose.
Rør godt.
Når du laver sukker pynt skal sukkermassen være så sej, at den tynger nedad, men ikke slipper gaflen.
Tilsæt evt. mere flormelis eller mere æggehvide.
Sukkerblomsterne skal tørre på bagepapir i ca 12-24 timer
Husk! Sukkermassen må ikke være for tynd, så klasker blomsterne sammen.
Sukkermassen skal være sej at få ud af dekorationssprøjten.
Prøv dig frem, indtil du syntes resultatet er som du vil have:-)
P.s Hvis du ønsker en lækker glaur på dine muffins, bruger du bare samme opskrift, bare i en tyndere konsistens, så kan du jo pynte med blomsterne bagefter:-)
Det har været rigtig hyggeligt:-)
Og sikke mange man kan få for ingen penge.
Syntes selv de blev okay, så nu mangler jeg bare at lave muffins.
Det er muffins i gips, som bare skal stå til pynt.
Kenneth fyldte formene med gips igår aftes, så nu skal de lige have lov til at tørrer rigtig godt, inden de skal pyntes.
( gerne indtil weekenden, så er jeg sikker på de er helt tørrer)
Så skal jeg nok vise resultatet.
Men hvor er det dejligt, at have alle de søde blomster på lager, så er det jo ingen sag at pynte kagerne.
Og mon ikke! der er et par veninder, der skal have en pose blandet blomster...
Hvis i skulle have lyst til at lave jeres egne sukkerblomster, får i lige opskriften Her:
Cirka 250 gr flormelis
cirka ½ pasteuriserede æggehvide
1 tsk eddike eller citronsaft
1 tsk glukose ( giver glasuren større smidighed)
pastafarve eller frugtfarve.
Kom flormelis i en skål.
Kom æggehvide og eddike/ citronsaft i og rør med en gaffel.
Tilsæt Glukose.
Rør godt.
Når du laver sukker pynt skal sukkermassen være så sej, at den tynger nedad, men ikke slipper gaflen.
Tilsæt evt. mere flormelis eller mere æggehvide.
Sukkerblomsterne skal tørre på bagepapir i ca 12-24 timer
Husk! Sukkermassen må ikke være for tynd, så klasker blomsterne sammen.
Sukkermassen skal være sej at få ud af dekorationssprøjten.
Prøv dig frem, indtil du syntes resultatet er som du vil have:-)
P.s Hvis du ønsker en lækker glaur på dine muffins, bruger du bare samme opskrift, bare i en tyndere konsistens, så kan du jo pynte med blomsterne bagefter:-)
Wow, hvor er de flotte - og du har da godt nok fået mange ud af den portion.
SvarSlethvor er de helt proffe at se på! - må altså også ha mig sådan en sprøjte!
SvarSletHvor får man det der glukose fra?
Hej Camilla.
SvarSletJeg har ganget portion med fire og har fået dobbelt så mange som du ser på billedet.
Så ja! der bliver til rigtig mange blomster.
Hej Sofie.
Jeg har bare brugt Heibergs glukosesirup, som man bruger til bla. flødekarameller og det var fint.
Har købt den i daglig brugsen.
Dekorations sprøjten har jeg købt hos Panduro, men lige nu kan du købe den i Kop og Kande, noget billigere.
Du må bare igang, det er så hyggeligt.
Knus Susi
Så fine de blomstene var!!
SvarSletEj altså Susi :P)
SvarSletHvor er du dygtig, de ser total flotte ud. Tror du at du kan holde fingerne for de små lækker biskner inden weekenden? Der er da gået en lille konditor tabt i dig <3
Ha' en skøn onsdag.
Knus fra Tina
Super tak for info :-)
SvarSletSå vakre :0) som alt annet du gjør! Dette må jeg jo forøke. Ønsker deg en fin dag. Klem Inger Johanne
SvarSletSå fine sukkerblomsterne er :o)
SvarSletog Tusind tak for tippet, det vil jeg helt sikkert benytte mig af, til alle sommerens hyggestunder :o)
Mange hilsner
Kathrine
Lekkert! Dette vil jeg også prøve, takk for oppskriften:-)
SvarSletWauuuuuu.Susi du er da den født konditer.Hor se de flotte ud og pyntlig. Der er helt sikker nogen venninder der bliver rigtig glade for dig.
SvarSletGlæder mig til at se dine fine "kager"
Forsat rigtig dejlig dag til dig søde.Kram Else
hvor er de fine, og super dekorativt, som du har lagt dem op der :D
SvarSletDu er så flink Susi!
SvarSletJeg elsker denne bloggen altså... så mange herlige tips du gir oss;))
Disse blomstene var jo knallfine ♥
Det må jeg prøve altså...
Men hva betyr pastorisert egg??
Klem Line
Hej Line.
SvarSletDet er æggehvider, som er blevet varmebehandlet, så man er sikker på der ikke er salmonelle i.
Knus Susi
Der skulle stå salmonella:-)
SvarSletDe er rigtig flotte og så fint du har arrangeret dem på fadene
SvarSletNu har jeg aldrig - hvor er du dog aktiv. De blomster er bare søde - og sikke farver! Knus fra Anne
SvarSletRespeeeekt!! Du er bare dygtig. Hvor køber man pastafarve og hvor længe kan de mon holde sig? Skal de fryses mon?
SvarSletKH Charlotte
Ej hvor pudsigt jeg er også i gang med en mindre produktion af sukkerblomster:o)
SvarSletHej Charlotte.
SvarSletDe kan holdes sig rigtig længe, har nogen jeg lavede sidste år og de er stadig fine.
Du kan købe dem hos bla. kagebutikken.dk og Kop Og Kande er også begyndt at forhandle mange fine sager til muffins bla. pastafarver.
Knus Susi
Super fine ....
SvarSletTusind tak for dit brev med mønster på æsken ♥♥
Hvor er blomsterne bare nydelige !!!!
SvarSletHar gennemlæst alle kommentarerne til indlægget, og har fået noteret mig, hvor de forskellige ting kan købes. Skal på ferie i Danmark efter 19., så skal der jo shoppes :)
Dine blomster er virkeligt utroligt flotte, det må jeg sige.
SvarSletJeg prøvede også at kaste mig ud i det. men resultatet var dog ikke så flot, som jeg kunne ha ønsket mig. Har du nogle tips til det, mine blev nemligt meget store i det.
Jeg har fulgt din opskrift og har brugt et tylsæt fra Wilton jeg brugte star tip 1M til det :)
Hejsa!
SvarSletPrøv at putte noget mere flormelis i.
For hvis den er for tynd, flyder de bare ud og bliver flade.
Tror måske det er det der sker.
Håber det hjælper ellers må du skrive igen.
Knus Susi
Hej
SvarSletHar lige prøvet at lave sukkerblomster, efter at jeg havde set dine flotte blomster.
Synes at de er blevet OK, men det kræver helt sikkert lidt øvelse.
Og så ville jeg lige sige tak for en rigtig god side.
Hilsen Mette
Hej :-)
SvarSletKan du evt huske hvilke tyller du har brugt?
Og laver du bare en stor portion og så deler den op og så putter forskellige farver i?
Mvh Sabine
Hej Sabine
SvarSletKan ikke lige huske hvilken en jeg har brugt, du må prøve dig frem.
Jeg laver en kæmpe stor portion og deler den hvorefter jeg tilsætter farver.
Knus Susi