Idag har vi fået hjemmelavet pizza.
Ikke lige en pizza der vakte begejstring hos vores søn Christoffer.
Men jeg siger jer! den smager så godt.
I stedet for den vi altid laver, fik jeg lyst til at lave lidt om på de dårlige vaner.
Så her får i lige min opskrift
Jeg tror det er mest for piger, selvom manden syntes den er god...
Pizzadej.
½ pk gær
4 dl lunkent vand
4 tsk salt
6 tsk olivenolie/ rapsolie
650 gr hvedemel
Durummel ( til udrulning)
Hjemmelavet Tomatsauce.
1 finthakket løg
1-2 fed hakket/ presset hvidløg
1 stilk finthakket bladselleri ( kan undlades)
Olivenolie / rapsolie til stegning.
6 tomater eller 1 dåse flåede.
oregano
Et lille drys rørsukker.
Salt og peber.
1. Svits løg, hvidløg og bladselleri i en gryde.
2. Tilsæt tomater og oregano og kog ind til en passende konsistens.
3. Smag til med et drys rørsukker, salt og peber.
Ikke lige en pizza der vakte begejstring hos vores søn Christoffer.
Men jeg siger jer! den smager så godt.
I stedet for den vi altid laver, fik jeg lyst til at lave lidt om på de dårlige vaner.
Så her får i lige min opskrift
Jeg tror det er mest for piger, selvom manden syntes den er god...
Pizzadej.
½ pk gær
4 dl lunkent vand
4 tsk salt
6 tsk olivenolie/ rapsolie
650 gr hvedemel
Durummel ( til udrulning)
1. rør gær,vand og salt sammen i en skål. Tilsæt olien og rør igen.
2. Lad blandingen stå i 10 min et lunt sted.
3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt.
4. Dæk skålen til og lad dejen hæve i 1½ time.
Imens laver du tomatsaucen.
Hjemmelavet Tomatsauce.
1 finthakket løg
1-2 fed hakket/ presset hvidløg
1 stilk finthakket bladselleri ( kan undlades)
Olivenolie / rapsolie til stegning.
6 tomater eller 1 dåse flåede.
oregano
Et lille drys rørsukker.
Salt og peber.
1. Svits løg, hvidløg og bladselleri i en gryde.
2. Tilsæt tomater og oregano og kog ind til en passende konsistens.
3. Smag til med et drys rørsukker, salt og peber.
4. Varm ovnen op til 250 grader.
5. Drys godt med durummel på bordet og rul ud til 2 små eller en stor pizza.
6. Fordel den hjemmelavet tomatsauce på bundende.
7. Fordel fyldet på bundende.
8. Bag 10-15 min, indtil bunden er let gylden.
På vores pizza valgt jeg som sagt noget helt andet, istedet for det vi plejer.
Det var en helt anden smagsoplevelse, super lækker pizza, som jeg meget heller vil have for eftertiden.
Her kommer mit fyld:
Serano skinke ca 100 gr til en stor pizza.( river skinken med fingrene i mindre stykker)
Grana Pandano ost ca 100 gr.
2 finthakket forårsløg.
2 finthakket forårsløg.
Sorte oliven. 15- 20 stk
Coktailtomater 12 stk.
50 gr hakket mandler som jeg blander med den revet ost og drysser ud over til sidst.
Pyntes med basilikumblade...
Serveres med en lækker salt, gerne med melon eller ananas.
Mums Susi, den må vi prøve næste gang der står pizza på menuen :)
SvarSlet(tror dog jeg vil bruge bøf mozarella istedet, elsker vi på pizza)
Smil fra Pia
Aiiiiiiiiii..... Susi altså!!!
SvarSletHer sidder jeg og er mega sulten, og har intet i køleskabet (fordi jeg har været i haven hele dagen og har ikke nået at handle ind)... og så ser jeg din OVER SUPER LÆKRE PIZZA!!!!! (Okay... er ikke lige til skinke el. andet svinekød, men resten ser altså fantastisk ud!)
Tror du er super god til at lave mad. Har jeg ret? ;-)
Ha' en god aften!
*SMIL* fra Lisbet
ımmm süperrrr ellerine sağlık
SvarSletsevgiler:)
Hvor ser det bare lækkert ud - hjemme hos os er fredag aften pizzaaften og næsten altid af den hjemmelavet slags - dem vi laver er dog lidt mere børnevenlige.
SvarSletHej Pia.
SvarSletJa! jeg kan også godt lide mozarellaen, men trængte til at prøve noget nyt.
Hej Lisbeth.
Er ked af hvis jeg gjorde dig alt for sulten:-)
Jeg tror ikke jeg er bedre til at lave mad end du er, er vist meget normal..
Hej Camilla.
Ja! vi plejer også at være mere børne venlige her, har to drenge der er meget kræsne, når det gælder nyt.
Så de klaver som regel deres egen.
Tak for jeres altid søde kommentarer.
Knus Susi
mmmm, nå fikk jeg lyst på hjemmelaget pizza :)
SvarSletGjett om jeg fikk lyst på pizza da ;-)
SvarSletHa ei fin uke - klem Siv
Har vist den til sønnen, har synes den ser flot og indbydende ud. Tak fordi du er så sød at lægge opskriften på - Så den tester vi af ved lejlighed.
SvarSletKlem
Mille