søndag den 11. september 2011

Hjemmelavet Marengs.

Igår gik det meste af dagen med at hygge og lave marengs i flotte farver.
Men det var ikke helt uden problemer.
I alle de opskrifter jeg fandt på nettet og i alle mine kogebøger.
Svingede det både med sukkeret, bagetiden og graderne.
Så jeg prøvede mig frem ( det kostede lidt tid og en del ikke så vellykket marengs)
Men skidt pyt, det hele endte rigtig godt...
Så nu får i opskriften på, hvordan jeg laver marengs, uden de bliver klistret, mørke eller flækker under bagningen.
Så hvis i har lyst!! er det rimlig nemt på den måde, som jeg fandt frem til....
Jeg lavede også en lille prøve på Marengs kranse, som jeg tænkte, man kunne hænge på juletræet til jul.
Så kom ikke her og sig jeg ikke er begyndt at tænke på  julen...smiler...

Marengs.


3 æggehvider( 2 bæger)
150 gr sukker 
1 tsk eddike
3 dråber vaniljeessens ( kan undlades)
Pastafarve ( ca 2 knivspidse pink, blå eller grøn)

Pisk æggehvider og eddike stiv.
Pisk den ønskede pastafarve/ frugtfarve i æggemassen.
Tilsæt 1 spsk sukker af gangen og  pisk i laaaaaaang tid og gerne lidt læææængere, hver gang du tilsætter sukkeret.
Når det sidste sukker er tilsat, piskes der igen i laaaaaaang tid.
Når Marengsén er helt stiv, fyldes massen i en sprøjtepose, med en tylle der laver mellem riller.
Til den størrelse jeg har lavet.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Sprøjt massen ud til Marengs og drys krymmel på.
Bages i 2-2½ time i en forvarmet ovn ved 100 grader ( jeg brugte varmluftovn)

Hvis i mangler bordkort til en pigefødselsdag.
Kan du lave lidt størrer Marengs og sætte en tandstik fast i kortet og bagefter i Marengsén
Det ser rigtig sødt ud i forskellige farver.
Og er så de jo lige til at spise bagefter...









9 kommentarer:

  1. Hold da .... hvor er de flotte.
    Er disse marengs sprøde hele vejen igennem eller er de seje i midten????
    Her i huset kan vi nemlig ikke li de er seje i midten. Så mangler en opskrift..
    God aften til dig fra mig
    Knus Anette

    SvarSlet
  2. Hold da op hvor er de bare blevet flotte. Dem må jeg prøve at lave, MUMS.

    God aften til dig :)

    SvarSlet
  3. Hej Annette.

    De første blev bløde indeni.
    De fik for kort tid i ovnen.
    Så jeg fandt ud af de skulle have lang tid på mindre grader.
    Hvis ovnen blev for varm, revnede de og det så jo ikke særlig pænt ud.


    Hej Elisa.

    Ja! du må igang med piskeren, for der skal bare piskes rigtig læææænge.
    Her var jeg meget glad for min Kitchen aid køkkenmaskine.

    Knus Susi

    SvarSlet
  4. Å tusen takk, nå vet jeg hva som skal lages til guttebursdagen neste helg:)takk for tipset. Klem

    SvarSlet
  5. De ser supergoda ud och julen er det ju snart tilladt at tänke på ;)) De små marengsblomster du laver til cupcakes, kan de spises? (måske et dumt spörsmål)
    kram susanne

    SvarSlet
  6. Hej Susanne.

    Ja! det kan de godt.
    De er lavet af fondant ( sukkerdej).

    Knus Susi

    SvarSlet
  7. Hvor er de fine - super ide med bordkortene :-)
    Hvor længe kan de mon holde sig i en kagedåse?

    SvarSlet
  8. Så LEKKERT! Jeg elsker fargene du bruker:) Klem Ellen.

    SvarSlet

Tak fordi du kiggede forbi.

Ha´en fortsat dejlig dag ...

Knus Susi