mandag den 5. november 2012

Hjemmelavet Trøfler!!

Det gik drengene igang med at lave forleden dag og de blev super gode, faktisk bedre end bagerens...

Så! Det er nok ikke sidste gang, de laver dem, de var nemlig nemme og hurtige og  lave.

Det hele op i køkkenmaskinen og så bare rør rundt, forme som kugler, rulle dem i krymmel, på køl og så kunne de serveres...

Trøfler/ romkugler   (ca 10 stk)

1 Hindbær eller jordbær roulade
1 Mazarintærte
1 Spsk kakao
1 spsk rom essens ( brugsen har den)
1 spsk hindbær eller jordbær syltetøj

Til jer der elsker lakrids, så bliver de bestemt ikke ringere af at få tilsat lidt lakrids pulver....

Kulørt krymmel til at rulle dem i.

En lille vimpel på toppen, så ser det da festligt ud ...













24 kommentarer:

  1. Føj - hvor ser de lækre ud .-)

    SvarSlet
  2. Super lækkert. Min yndlingskager uden tvivl.

    Normalt skal man bruge kagerester... hvem i alverden ligger inde med sådan noget?? :)

    SvarSlet
  3. Mums! Jeg grinte lidt fordi jeg har haft en lang diskussion omkring navnet på disse med en jysk dreng. Så i Jylland hedder de trøfler. I København er det altså romkugler :)
    God dag til dig susi!

    SvarSlet
  4. Uhmmmmmmmmmmmmmmmmm.............................................................................................. !

    SvarSlet
  5. uhmmm... elsker den slags kage ;o)
    føj, hvor se de fristende ud.
    Det MÅ prøves.

    SvarSlet
  6. hej susi...
    ved ikke hvad det er ..men er fortiden ret fristet af romkugler..som vi her hos os i det jyske nu også kalder romkugler ;)
    Den opskrift må jeg ha prøvet af sammen med mine børn....tak for den.

    SvarSlet
  7. Seguro que estaban buenísimos!

    SvarSlet
  8. ÅH NEJ hvor ser de lækre ud - kunne godt spise et par stykker mens jeg sidder her og arbejder ;O)

    Den opskrift skal helt sikkert prøves ;O)

    SvarSlet
  9. For dælen da, hvor ser de gode ud.
    Skøn uge til dig knus

    SvarSlet
  10. Det er også vores favorit her i huset, især når vi har børn på besøg. De er bare skønne og super nemme at lave.

    SvarSlet
  11. Uhmmm jeg elsker trøfler og dine ser super gode ud :)

    Jeg skulle engang selv lave nogle med min stavblender, alt kagedej satte sig fast og dum som jeg var, tog jeg jo fingeren ned for at frigøre den klistrede masse, hvilket resulterede i en tur på skadestuen!

    Nu har jeg fået en køkkenmaskine - mon ikke at jeg så skulle prøve igen? Hvis man selv laver dem, så kan man vel også slippe for de ulækre store krummer som de ikke har fået blendet/mast godt nok engang imellem - for dem hader jeg! Knus Anne

    SvarSlet
  12. Mums, det skal prøves en dag.
    Alle her i huset er vilde med romboller, som de hedder ved vores bager.
    Men de koster efterhånden en halv bondegård.
    Tænkte lige, hvis man lavede dem aflange og rullede et stykke marcipan omkring, så var der friske træstammer.
    Rigtig god aften til dig fra mig.
    Knus ANette

    SvarSlet
  13. Hvor ser de gode ud. Det er imponerende at du kan få alt til at se ud som kom det fra selveste GreenGate :-)
    Knus Anette

    SvarSlet
  14. Mums, hvor ser de lækkere ud, har selv lige fået opskriften af min søster, men endnu ikke fået dem afprøvet.
    Knus

    SvarSlet
  15. Ser lækkert ud, skal holde fødselsdag i weekenden, så måske jeg skal lave dem her :-) Hvor mange fik du ud af denne portion ?

    SvarSlet
  16. Mums!!!

    - Også til dit nye lækre badeværelse. Hvor er det blevet flot og indbydende.

    Kh Lise

    SvarSlet
  17. Uhmmm de ser gode ud, nan kan også bruge daggammelkage.... Men det er jo ikke sikkert der er mere tilbage....lækkert tak for deling

    SvarSlet
  18. Namme-nam!!! Tænk at noget så vammelt kan smage så godt... Men det GØR det! Og efter en tur i køleskabet er de EXTRA lækre. Måske jeg skulle prøve en dag, så min KitchenAid kan komme på arbejde. :-)
    *SMIL* fra Lisbet

    SvarSlet
  19. PS. I Roskilde og omegn kalder vi dem ROMKUGLER. :-)

    SvarSlet
  20. umm ser lækre ud. Drikker aldrig, men gad vide om jeg skulle give den en ordentlig sjat rom og se hvad gemalen i huset ville synes om det. :-) Nej, må hellere bare følge opskriften :-)
    Kram Birgitte

    SvarSlet
  21. Tak for alle jeres hilsner, dejligt i kunne bruge opskriften og god ide Anette med træstammerne, som de kalder dem heroppe.
    I Hundested hvor jeg er født og opvokset kalder man træstammerne for "Sussikager" Så det har jeg altid syntes var sjovt.

    Ha´en dejlig dag

    Knus Susi

    SvarSlet
  22. Dem skal jeg hjem og lave nogen af. De er da ganske fedtfattige... ikk ;o)

    SvarSlet
  23. Dejlig nem opskrift- tak for den.
    Er der nogen som har erfaring med at lave dem dagen før og opbevare dem i køleskab??

    SvarSlet
  24. Hej Mette

    Det kan sagtens lade sig gøre, bare du opbevarer dem i en tæt lukket skål,evt. med bagepapir,så kommer de ikke til at smage af køleskab...

    Knus Susi

    SvarSlet

Tak fordi du kiggede forbi.

Ha´en fortsat dejlig dag ...

Knus Susi