Efter vores hyggelige tur hos Savillas på min fødseldag.
Har jeg fået lyst til at dele tre lækre opskrifter fra Sanne, som ejer Savillas.
Den ene opskrift er hendes altid lækre Pesto og den anden er en opskrift på et af hendes super lækre brød.
Og sidst, men ikke mindst opskriften på hende hindbærsnitter, som bare er vildt lækre.
Jamen!! alt hvad man kan få derude er bare lækkert, så det er virklig et besøg værd.
Og atmosfæren finder man ingen andre steder, det er så hyggeligt...
Fredags brød.
150 gr hel Hirse eller Quinua
4 dl vand
( Kog hirsen i 5 minutter( quinua lidt længere) og afkøl massen.
150 gr knækkede Rugkerner
4 dl kogende vand
( overhæld kernerne med kogende vang og lad stå i 15 min, herefter hældes det overskydende van fra)
25 gr gær.
8 dl Tempereret vand 2 dl Surmælk( Yougurt, A38 el.lign.)
2 spsk Salt
½ spsk Korianderfrø
1200 gr Sigtemel
900-1000 gr groft Hvedemel.
Rør gæren ud i vandet og bland hirse, udblødte rugkerner og resten i.
Hold lidt igen med hvedemelet.
Dejen skal have en passende konsistens ( som en blød mave)
Æltes grundigt og sættes til hævning under et fugtigt klæde, et køligt sted til næste dag.
Formes til 2 store brød eller 3 små.
Efterhæver til dejen igen er hævet op.
Ridses med en skarp kniv, stænk brødende med rigeligt vand og drys med mel.
Sæt ovnen på 200 grader, og sæt brødende ind, når ovnen er nået de 100 grader.
Efter at have bagt ½ time ved 200 grader sættes ovnen op på 225 grader, og brødende bages endnu ½ time.
Brødende smager fantastisk, og har en dejlig krumme som gør at, der er frisk brød hele weekenden.
Og det er perfekt til Sanne´s Pesto, som i får lige herunder.
Den tredie opskrift kommer her!
Sanne´s Hindbærsnitter.
Mørdej:
300 gr Mel
125 gr Sukker
200 gr Smør
1 Æg
God Hindbærmarmelade
Flormelis
Rød saft
Krymmel.
Mel ,sukker og smør blandes grundigt til smørret er smuldret., og samles derefter med ægget.
Lad dejen hvile 1 time på køl.
Rulles ud i to lige store stykker og bages ved 175 grader i ca 20 min til de er lysebrune.
Når bundende er afkølet, skal de smøres med en dejlig syrlig hindbærmarmelade... gerne hjemmelavet.
Lægges sammen og toppen smøres med en glasur.
I Sanne´s Cafe bruger de altid hjemmelavet saft til glasuren, så får den en fin lyserød farve og ser lækker ud.
Desuden smager glasuren mere syrligt, frem for bare sødt.
Drys med lidt krymmel af en eller anden slags.
Skæres ud i passende stykker og nydes i fulde drag.
Har jeg fået lyst til at dele tre lækre opskrifter fra Sanne, som ejer Savillas.
Den ene opskrift er hendes altid lækre Pesto og den anden er en opskrift på et af hendes super lækre brød.
Og sidst, men ikke mindst opskriften på hende hindbærsnitter, som bare er vildt lækre.
Jamen!! alt hvad man kan få derude er bare lækkert, så det er virklig et besøg værd.
Og atmosfæren finder man ingen andre steder, det er så hyggeligt...
Fredags brød.
150 gr hel Hirse eller Quinua
4 dl vand
( Kog hirsen i 5 minutter( quinua lidt længere) og afkøl massen.
150 gr knækkede Rugkerner
4 dl kogende vand
( overhæld kernerne med kogende vang og lad stå i 15 min, herefter hældes det overskydende van fra)
25 gr gær.
8 dl Tempereret vand 2 dl Surmælk( Yougurt, A38 el.lign.)
2 spsk Salt
½ spsk Korianderfrø
1200 gr Sigtemel
900-1000 gr groft Hvedemel.
Rør gæren ud i vandet og bland hirse, udblødte rugkerner og resten i.
Hold lidt igen med hvedemelet.
Dejen skal have en passende konsistens ( som en blød mave)
Æltes grundigt og sættes til hævning under et fugtigt klæde, et køligt sted til næste dag.
Formes til 2 store brød eller 3 små.
Efterhæver til dejen igen er hævet op.
Ridses med en skarp kniv, stænk brødende med rigeligt vand og drys med mel.
Sæt ovnen på 200 grader, og sæt brødende ind, når ovnen er nået de 100 grader.
Efter at have bagt ½ time ved 200 grader sættes ovnen op på 225 grader, og brødende bages endnu ½ time.
Brødende smager fantastisk, og har en dejlig krumme som gør at, der er frisk brød hele weekenden.
Og det er perfekt til Sanne´s Pesto, som i får lige herunder.
Må gerne printes ud... |
Sanne´s Hindbærsnitter.
Mørdej:
300 gr Mel
125 gr Sukker
200 gr Smør
1 Æg
God Hindbærmarmelade
Flormelis
Rød saft
Krymmel.
Mel ,sukker og smør blandes grundigt til smørret er smuldret., og samles derefter med ægget.
Lad dejen hvile 1 time på køl.
Rulles ud i to lige store stykker og bages ved 175 grader i ca 20 min til de er lysebrune.
Når bundende er afkølet, skal de smøres med en dejlig syrlig hindbærmarmelade... gerne hjemmelavet.
Lægges sammen og toppen smøres med en glasur.
I Sanne´s Cafe bruger de altid hjemmelavet saft til glasuren, så får den en fin lyserød farve og ser lækker ud.
Desuden smager glasuren mere syrligt, frem for bare sødt.
Drys med lidt krymmel af en eller anden slags.
Skæres ud i passende stykker og nydes i fulde drag.
MUMS! De opskrifter skal prøves - elsker jo at bage - og elsker hindbærsnitter. Tak fordi at du deler med os andre. Knus fra Anne
SvarSletElsker at få opskrifter anbefalet,
SvarSletOg da jeg tidligere med succes har brugt opskrifter fra dig,
nemlig julebollerne fra Læsø, så må disse også afprøves.
At hindbærsnitterne så oveni købet er så dejlige at kigge på, gør jo det hele meget sjovere.
Forsat god søndag ;)
Uhm - mums! De skal da helt klart prøves :0)
SvarSletRigtig god søndag til dig..
Tak, jeg har lige sat den første plade i ovnen til hindbærsnitter :)
SvarSletGod søndag!
hmmm det skal prøves...
SvarSletHej Ditte.
SvarSletJa! de læsøboller er vildt gode, men jeg lover dig, det er disse opskrifter også.
Elsker bare hendes pesto, kunne spise den hver dag sammen med brødet.
Og hindbærsnitterne er nemme at lave og smager himmelsk.
Hej Sandie.
Du er godt nok hurtig, bliver helt lækker sulten , Bare ved tanken om dem, kan næsten dufte dem.
Knus Susi
Hei. For en herlig blogg du har! De snittene så supergode ut. ☺
SvarSletDe opskrifter har jeg også gerne villet ha lææænge - men jeg har aldrig fået taget mig sammen til at spørge Sanne om dem. Glæder mig til snart at tage en tur til Savillas igen, men jeg tror min lillemand skal blive liidt større før jeg kan tage ham med:-)
SvarSletKnus Pia
Lyder så lækkert, -det hele. Hindbærsnitterne er jeg vist NØDT TIL at prøve snart. :-)
SvarSletFortsat god søndag aften!
Knus Solsikke