søndag den 17. oktober 2010

Verdens nemmeste boller.

Nogen gange syntes jeg det bliver lidt sent vi får morgenmad, når jeg først skal til at bage, når jeg er stået op.
Men med den her opskrift går det noget hurtigere.
Dejen kan nemlig røres sammen aftenen i forvejen og det tager fem minutter.
Opskriften har jeg fra " Krudtugler og Kanelsnegle" skrevet af Sif Orellane.
Den er super nem.
Du skal bruge.

15 gr. gær
1/2 liter koldt vand
ca. 600 gr. mel
1½ tsk salt.

Rør gæren ud i koldt vand.
Tilsæt mel og salt, og rør dejen godt sammen.
Den skal være temmelig lind, og du skal ikke have hænderne ned og ælte.
Drys lidt mel over dejen, dæk skålen med film eller anbring den i en stor lufttæt pose.
Sæt skålen på køl natten over.
Næste morgen tænder du ovnen på 275 grader og "former" 10-12 boller.
Dejen er stadig meget klæg, så dyp hænderne i vand, hver gang du tager en klump dej og laver en bolle, så hænger dejen ikke så nemt i.
Bollerne bliver lidt uformelige, men det er meningen.
Drys bollerne med hvedemel eller sesamfrø.
Bag dem i ovnen i 8 minutter ved 275 grader og derefter i 15-20 minutter på 225 grader,
eller til de er smukt gyldne.
Nu vil jeg kalde på de andre, så vi kan hygge os med hjemmebagte boller...

God Søndag til jer allesammen.




3 kommentarer:

  1. Kære Susi. Ja der er intet som hjemmebagte boller. Du har ret i at denne opskrift ser nem ud og bollerne ser rigtig dejlige ud. Tak for opskrift og hav en dejlig søndag

    SvarSlet
  2. Här hemma blev det ingen så fin frukost. Vi tog en snabbfrukost och packar nu picnic-korgen för att sticka ut till skogen och grilla. Vädret är underbart här.
    Kram J

    SvarSlet
  3. Uhh denne skal prøves med det samme!

    SvarSlet

Tak fordi du kiggede forbi.

Ha´en fortsat dejlig dag ...

Knus Susi