onsdag den 28. marts 2012

Italiensk Brød Med Græskarkerner.

Det bagte jeg igår i Tupperware´s  Ultra Pro, som jeg har fået lov til at låne af min søde nabo.
Men nu skal jeg have købt en selv, for den er uundværlig.
Brødet bliver så sprødt og lækkert, så man skulle tro det var løgn...

Opskriften har jeg fundet i Bolig og Liv og det smager vidunderligt.
Der skal ikke så mange forskellige ingredienser i, så det er nemt og lige til at gå til.

I får lige opskriften Her!

Italiensk Brød Med Græskarkerner.


5 dl kogt vand afkølet til stuetemperatur
25 gr gær
½ spsk flagesalt eller alm groft salt.
1 spsk olivenolie
75 gr græskarkerner
100 gr italiensk durummel
500 gr hvedemel
olivenolie til pensling.


1) Hæld det kogende vand i en skål og lad det køle af til stuetemperatur.


2) opløs gæren heri og tilsæt salt, olie, græskarkerner og durumel


3) Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og rør dejen længe ca 10 min.
     Det letteste er røremaskinen, men det kan sagtens lade sig gøre med håndkraft.
     Dejen vil nu være klistret og have en konsistens som en tyk grød.


4) Stil den til hævning et lunt sted i 1 time.


5) Slå dejen med håndfladen, så den falder sammen og lad den hæve i endnu 1 time ( jeg lod min stå i tre  
    timer, det sker der intet ved.


6) Stil ovnen på 225 grader ved varmluft alm. ovn 250 grader.

7) Beklæd en bage plade med bagepapir og drys med durummel.


8) Vælt dejen over på bagepladen og lad det efterhæve imens ovnen bliver varm.


9) Pensel brødet med olivenolie og drys med græskar kerner, bag det i ca 25 min og lad det køle af på en   
    Bagerist...


Hvis i har lyst til at prøve at bage brødet i Tupperware´s Ultra Pro eller en gryde.
Har jeg bare opvarmet Ultra Pro´en på 250 grader, hældt durummel i bunden og væltet dejen over i.
Penslet brødet med olivenolie og drysset med græskarkerner.
Bagt det i 25 min og derefter taget låget af og skruet ned på 220 grader og bagt det færdigt til det blev gyldent ca 10-15 min.
Det bliver så lækkert sprødt....

















4 kommentarer:

  1. Mums det ser godt nok lækkert ud, det kunne jeg godt lige spise et stykke af :D)

    Knus Susi og skøn dag til dig

    Sisse

    SvarSlet
  2. uhhmmm...godt med en sød nabo ,der vil låne ud.
    kh Diana

    SvarSlet
  3. Dette blev bagt som "panik"brød til 80 års fødselsdag, hvor jeg pludselig ikke syntes der var mad nok......det var der!! :-)
    Men sikke et godt brød....det er ikke sidste gang det bliver bagt!

    SvarSlet

Tak fordi du kiggede forbi.

Ha´en fortsat dejlig dag ...

Knus Susi

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.