tirsdag den 24. maj 2011

Mette Blomsterberg..
Jeg ved ikke om der var nogen af jer, der så Mette Blomsterberg på DR.
Forleden aften, hvor hun lavede denne lækre Hindbærlagkage.
Det fik bare mine tænder til at løbe i vand, så jeg har tilladt mig at låne opskriften, så i også kan nyde den, håber det er okay Mette:-)
Jeg må simpelthen have fat i hendes lækre bøger, hun er bare fantastisk dygtig og dejlig behagelig at se og høre på...Hindbærlagkage


12 - 16 pers.
 • 1 stk. springform ca. 25 cm i diameter
 • 1  plade hvid chokolade til chokoladeflager
 • ca. 4 dl. piskefløde til fløderosetter
 • 12-16 stk. friske hindbær til afpyntning

Mandelbund:
 • 100 g. pasteuriserede æggeblommer
 • 65 g. sukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • 100 g. hvedemel
 • 50 g. mandler, fint blendede
 • 200 g. pasteuriserede æggehvider
Hindbær fromage:
 • 5 bl. husblas
 • 200 g. hindbær - friske eller optøede frosne
 • 50 g. flormelis
 • ½ l. piskefløde
 • ½  vaniljestang
Overtræks marcipan:
 • 200 g. ren rå marcipan
 • 100 g. flormelis
 • ca. 25 g. glukose sirup
Mandelbund:
Æggeblommer og sukker piskes med håndmikser til tyk æggesnaps. Mel og bagepulver blandes og sigtes. Dette vendes forsigtigt i "snapsen" sammen med de fint blendede mandler.

Æggehviderne piskes stive, men ikke knoldede, og vendes forsigtigt med i "mandelsnapsen", stop når dejen er ensartet.
Klip et rundt stykke bagepapir, præcis så stort som springformens bund og læg det i springformens bund. Fordel dejen heri og stryg den jævnt ud med en palet.
Bages ved 190 grader til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk, ca. 20 - 30 minutter.
Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv og den afkølede mandelbund kan slås ud af formen. Rengør springformen helt.
Hindbær fromage:
Husblassen lægges i blød i 1 liter koldt vand i en ½ time. Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Lidt af flormelissen og kornene mases med en paletkniv på bordet, således at kornene skilles ad.
Hindbær, flormelis og vaniljesukker moses kort med hænderne & opvarmes i en lille gryde til 70 grader og tages af varmen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme hindbær-vanilje mos. Rør godt. Kom den varme blanding op i en ren skål.

Piskefløden piskes til let skum. En 1/3 del af det let piskede flødeskum kommes nu op i hindbær- blandingen. Pisk hurtigt. Denne hindbær blanding kommes nu op i skålen med den resterende let piskede fløde og det hele vendes nu forsigtigt sammen til en ensartet fromage, der straks fordeles på mandelbunden som anvist i teksten: "opbygning".
Overtræks marcipan:
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Overtræksmarcipanen opbevares i en tillukket plasticpose ved stuetemperatur indtil den skal anvendes, dog max. en uge.
Opbygning:
Mandelbunden flækkes på midten i 2 lige tykke bunde, gør det med en stor savtakket kniv. Den nederste bund lægges igen i springformen.
2/3 dele af hindbær fromagen fordeles på bunden og den øverste bund lægges ovenpå fromagen, pres toppen godt ned til fromagen. Den resterende hindbær fromage fordeles på kagens top og stryges glat ud.
Den sammenlagte kage stilles nu i køleskab til næste dag eller alternativt min. 3 timer i fryseren, hvorefter den forsigtigt befries fra formen og straks placeres på det udvalgte fad, hvorfra kagen skal serveres.

Overtræksmarcipanen udrulles i ekstra flormelis, til ét langt bånd som kan nå hele vejen rundt om kagen.
Sørg for, at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen. Renskær båndet mens det ligger på bordet og mål selvfølgelig inden du skær. Lad gerne båndet være ca. 1 cm. højere end kagen.
Der laves chokolade flager af den hvide plade chokolade. Brug en kokkekniv med lige skær. (Det er naturligvis også muligt at rive chokoladen på et groft rivejern). Flagerne placeres på kagens midte.
De 4 dl. piskefløde piskes til skum og kommes op i en sprøjtepose med en stor stjerne tyl i.
Flødeskummet sprøjtes til smukke rosetter, 16 stk. På hver roset placeres et friskt smukt hindbær i alt 16 stk.

Bøgerne kan købes til en rimlig pris hos Adlibris  der findes lige nu tre forskellige...Koster 198 kr incl. porto

Koster 165 kr incl. porto

9 kommentarer:

 1. ja mine tænder løb også i vand, da jeg så den kage, den var bare lækker. hun er bare rigtig god til at lave kager:)

  SvarSlet
 2. Jeg så ikke det afsnit,men jeg ser hende de fleste gange, jeg syns hun er så dejlig..og dygtig det er hun;) jeg beundrer også det hun har lært hendes piger...og hvor smurt det går når de er med hende i programmerne;)

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
 3. Jeg har Forelsket i det søde liv - der er så mange dejlige opskrifter i. Kan helt bestemt anbefale hendes kanelsnegle - opskriften kan man finde på DR's hjemmeside.

  SvarSlet
 4. Hejsa
  Jeg har været så heldig at finde "Søde Sager" i min Netto til 175,-
  Hun laver de skønneste kager og jeg har bagt mange af dem... de smager himmelsk. Måske du også kan være heldig at finde den i Netto.
  Dejlig dag til dig.

  SvarSlet
 5. Hei! Har ikke hørt om henne før, men jeg kan skjønne at hun er dyktig. Kaken ser bare helt nydelig ut :o) Ha en fin dag! KLemmer

  SvarSlet
 6. Mums det lyder dejligt. Jeg ville aldrig turde at kaste mig ud i sådan et projekt, men beundre dem der kan.

  SvarSlet
 7. Åh, mine tænder løb også i vand!!! Jeg elsker dessert. Dejligt at du gik skridtet videre og fandt opskrift og bøger!
  Mums
  Kh Inger Lise

  SvarSlet
 8. Det er så lækkert det hun laver! Jeg brugte selv hendes opskrift på kransekage her til konfirmationen. Så at man kunne købe "Forelsket i det søde liv" i Føtex til kun 59 kr. Knus fra Anne

  SvarSlet
 9. Uhmmm vi var faktisk til fødseldag dagen før og der fik vi serveret denne fantastiske lagkage - det var bare så lææææækert.
  Knus

  SvarSlet

Tak fordi du kiggede forbi.

Ha´en fortsat dejlig dag ...

Knus Susi