lørdag den 14. maj 2011

Haydari og Tyrkisk brød.

Til konfirmationen lavede jeg denne lækre Haydari ( rørt feta) den smager vidunderligt.
Og passer rigtig godt sammen med den hjemmelavede Tzatziki.
Som tilbehør fandt jeg en lækker opskrift på Tyrkisk brød på nettet igår.
Og de er hermed afprøvet og godkendt, så jeg vil lige dele opskrifterne med jer...

Haydari.

500 gr fetaost ( brugte Taverna Domyati, den er rigtig lækker blød. Kan købes i bla. Netto, Bilka)
250 gr Græsk yoghurt
2 grillet røde peberfrugter
2 spsk olivenolie
2spsk vand
2 fed hvidløg
3/4 tsk Samal Oelek ( chili pasta)

Grill peberfrugterne på 250 grader  i ovnen eller på grillen, vend dem indimellem, de må godt blive sort.
Når de er grillet færdig, putter du dem i en frostpose i en fem minutter´s tid.
Så er det nemmere at få skralden af.

Så putter du det hele i din blender og blender det helt fint.
Det kan godt virke lidt tyndt, men det bliver tykkere, når det har stået på køl.
Serveres koldt...( sådan kan vi bedst lide det)





Tyrkisk brød.

25 gr gær
3 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 æg
2 spsk olivenolie/ rapsolie
ca 500 gr hvedemel
1 æg til pensling.
Pynt : sesamfrø/ nigelleafrø ( kaldes herhjemme for" Jomfru i det grønne" og kan købes i store grønt butikker, der forhandler krydderier)

Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt sukker, olie og æg.
Tilsæt lidt af melet og derefter saltet ( det får dejen til at hæve bedre)
Tilsæt resten af melet.
Ælt dejen godt igennem og sæt den et lunt sted til hævning i 20 min.
Del dejen i 10 stykker og tryk dem flade på en bageplade beklædt med bagepapir.
Du kan også lave dem aflange, som jeg har gjort med den ene portion.
Lad dem hæve yderligere i 10 min.
Lav lidt huller med en finger og pensel med det sammen pisket æg.
Drys med sesamfrø eller Nigellafrø.

Bages midt i ovnen ved 250 grader i alm ovn i ca 10-12 min.

Er også rigtig gode som mad brød til skolen, især dem med sesamfrø.






Græsk Tzatziki.

1 liter græsk youghurt
2 agurker
5 fed hvidløg
1 tsk salt
½ tsk hvid peber
4 spsk olie
1 spsk eddike
2 spsk oregano.

Udkern agurkerne og riv dem , der efter vrider du de revner agurker i et rent viskestykke, så resten af vandet kommer ud.
Pres hvidløgene i en hvidløgspresser og tilsæt hvidløg, krydderier, olie og eddike i den græske yougurth.
Lad Tzatziki´en trække i nogen timer, så er den klar.





5 kommentarer:

  1. Uhm, det vil jeg lave. Lyder som om det bare smager godt.

    Tak fordi du deler med os.

    Kh. Lis

    SvarSlet
  2. Hej Lis.

    Det smager rigtig godt, man kan faktisk godt gå hen og blive lidt afhængig af det:-)

    God Lørdag til dig...

    Knus Susi

    SvarSlet
  3. Uhmm... må vist afprøves ♥♥

    SvarSlet
  4. Mums hvor ser det hele bare lækkert ud - kan se der flere at díne indlæg jeg gik glip af her i weekenden

    SvarSlet
  5. Hej, faldt lige over din side med et par opskrifter fra grækenland og tyrkiet, de ser super lækre ud :-) Elsker selv mad fra disse lande og har fundet denne side, også med nogle meget nemme opskrifter http://www.fdm-travel.dk/madopskrifter/

    Hilsen Louise :o)

    SvarSlet

Tak fordi du kiggede forbi.

Ha´en fortsat dejlig dag ...

Knus Susi