onsdag den 4. maj 2011

Focacciabrød, Pesto og Græsk Tzatziki

Igår fik vi stegt rigeligt med frikadeller og  bagt tre Focacciabrød et med oliven, et med havsalt og et med oregano.
Sammen med brødene serverer vi vores ynglingopskrift på Tzatziki, som jeg engang har fået af en grønthandler.
Så skal vi lave Savilla´s Pesto, som vi elsker her i huset.
Den skal røres i en lækker pastasalat.
Ud over den salat, laver vi en lækker spelt salat og en masse grøntsager i skåle, så der også er noget børnene kan lide.

Ja! nu varer det jo ikke længe, så det er dejligt at være klar med opskrifterne...

I får lige opskrifterne på Focacciabrødet, Tzatzikien og Pestoen.

Savillas´Pesto

200-300 gr mandler
100 gr frisk parmesanost
2 dl raps eller olivenolie
ca 150 gr basilikum ( der kan suppleres med rucola, persille o.lign.)
saft af en citron
3-4 fed hvidløg
salt og peber.

Alle ingredienserne blendes groft i en blender eller mini hakker.
Hvis i syntes den er for fast, tilsætter i bare lidt mere olie.

Focacciabrød.

1 liter vand
25 gr gær
1 spsk salt
1 spsk raps eller olivenolie
200 gr durummel
1 kg hvedemel ( kan erstatte lidt af hvede melet med f.eks rugmel).
1 spsk raps eller olivenolie til pensling
Havsalt/ oregano / soltørret tomater eller oliven til pynt på brødet.

Vandet koges og afkøles til 37 grader, hæld vandet i en stor skål og opløs gæren heri.
Tilsæt olien og durum melet og derefter saltet og rør godt.
Tilsæt dernæst hvedemelet i væsken lidt af gangen.
Rør dejen godt igennem ca 10 min. indtil dejen er klistret.
Stil dejen til hævning i 45 min.
Rør igen i dejen til den falder sammen og hæv igen i 45 min.
Stil ovnen på 250 grader ( jeg bruger ikke varmluft)
Hæld dejen i en bradepande på ca 30x40 cm beklædt med bagepapir.
Tag lidt mel på fingrene, og stræk dejen, så den fylder formen ud.
Lad dejen hæve tildækket imens ovnen bliver varm.
Pensel med olien og prik huller i dejen, drys med det ønskede pynt og bag i ca 25 min. midt i ovnen.




Græsk Tzatziki.

1 liter græsk youghurt
2 agurker
5 fed hvidløg
1 tsk salt
½ tsk hvid peber
4 spsk olie
1 spsk eddike
2 spsk oregano.

Udkern agurkerne og riv dem , der efter vrider du de revner agurker i et rent viskestykke, så resten af vandet kommer ud.
Pres hvidløgene i en hvidløgspresser og tilsæt hvidløg, krydderier, olie og eddike i den græske yougurth.
Lad Tzatziki´en trække i nogen timer, så er den klar.

God Fornøjelse...
Og rigtig god dag til jer derude.









13 kommentarer:

  1. Tak for opskrifter! Nu har jeg fået lyst til at bage idag. :-)
    Hav en dejlig dag!
    Knus fra Solsikke

    SvarSlet
  2. Nu ved jeg, hvad en del af middagen skal stå på i aften: Foccacia og tzatziki. Yum-yum!

    Tak for opskrifterne, Susi. :-)

    *SMIL* fra Lisbet
    - formerly known as *Babushka & Co.*

    PS. Har fået ny blogadresse (og navn), og div. gamle links til min give away etc. fungerer desværre ikke længere (f.eks. det her på din blog - i venstre kolonne - og evt. din blogroll). Kig gerne forbi min blog og læs mit seneste indlæg "Co. savner Babushka". Link info. nederst! Tak :-)

    SvarSlet
  3. Hvor er det bare lækkert med opskrifter, lige til at gå om bord i...
    Jeg beundrer din energi - hvor får du den fra ??
    Lækker blog, du har - skøn at følge. :O)
    Kh. Lene.

    SvarSlet
  4. UHM jeg bliver helt sulten ;o) Tak for opskrifter, de må prøves. Kh 10na

    SvarSlet
  5. Hej Allesammen.

    Dejligt i kan bruge opskrifterne.
    Og til Lisbeth jeg har hermed ændret, så jeg kan finde din nye blog.
    Knus Susi

    SvarSlet
  6. Tusind tak!
    Elsker at blive anbefalet opskrifter ;)
    Der er nok at se til med snarlig konfirmation, håber alt går som planlagt.

    SvarSlet
  7. Nam nam nå ble jeg VIRKELIG sulten :)

    Ha en fin fin onsdag ♥

    Klem Henriette

    SvarSlet
  8. mmh :)
    hvor lyder og ser det bare lækkert ud

    SvarSlet
  9. Uhm, det ser lækkert ud. Hvordan er holdbarheden på brødet (friskhed)? Det må vist afprøves en af de nærmeste dage :)

    SvarSlet
  10. Hej Michelle.

    Det kan nemt holde sig blødt i en fem dage eller mere.
    Og så er det noget af det nemmeste at bage.

    God fornøjelse.
    Knus Fra Susi

    SvarSlet
  11. Kære Susi, du har sikkert travlt nu, så jeg vil blot lige ønske dig en god konfirmation i morgen. Knus fra Anne

    SvarSlet
  12. Det ser så lækkert ud..det må jeg bare prøve.
    Tak for tippet Susi.

    Knus Gitte

    SvarSlet

Tak fordi du kiggede forbi.

Ha´en fortsat dejlig dag ...

Knus Susi

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.